Boerderij 'De grote Opberg' één van de filmlocaties voor de Nederlandse familiespeelfilm 'Captain Nova' uit 2021.

In de tijd dat wij bezig waren de boerderij te kopen (2020) vonden tevens de filmdagen plaats van deze speelfilm. Omdat wij de nieuwe eigenaren werden van dit pand bekeken we samen met de crew van de film in hoeverre ze het erf en de boerderij konden veranderen tot filmset. Ook mochten wij tijdens één van de draaidagen aanwezig zijn. Toch heel bijzonder om in december 2021 in de bioscoop de film te bekijken en regelmatig ons huis voorbij te zien komen. In de film woont er een stel van middelbare leeftijd op de boerderij die vervolgens captain Nova en een goede vriend helpen om een heel belangrijke zaak op te lossen. Een milieuramp voorkomen!

             Blog: Wijhe, Het Anem/Schippershuizen door Hannink Makelaars Raalte

Tekst uit blog
"Het werk van een makelaar is continu in beweging, je leert iedere dag van nieuwe situaties en nieuwe mensen.

Maar soms zitten er projecten tussen waar zoveel (positieve) energie in zit, dat je het niet meer zult vergeten.

Zo nemen wij jullie graag mee in project Het Anem 26 / Schippershuizen in Wijhe".

              Stichting Hoopheggen zorgt ervoor dat er weer heggen terugkomen in het boerenlandschap en organiseert plantdagen


Onze buren en wij hebben daarom ook de heggen weer teruggebracht in het landschap. Er is 800 meter heg geplant om op deze manier tevens de erfafscheiding weer te geven. Deze heg heeft voor ons in de toekomst nog een functie en dat is een natuurlijke afrastering om de dieren binnen het erf te houden. Twee vliegen in één klap dus!


Tekst Hoop heggen
"We planten heggen omdat de aanplant van een heg direct een boost aan biodiversiteit oplevert. Op, rond, onder en tussen de heg leven binnen de kortste keren prachtige dingen: kruiden, mossen, paddenstoelen, insecten, vogels en andere dieren".

Maak jouw eigen website met JouwWeb